1. Elektrik nedir?
Cevap: Elektrik yükü varlığı ve elektrik yükü değişimi fenomenleri vardır. Elektrik önemli bir enerji kaynağıdır.
2. Elektrik alanı nedir?
Cevap: Yüklü gövdenin etrafında oluşan alan, yüklü gövdeler arasındaki etkileşimi iletebilir.
3. Ücret nedir?
Cevap: Nesnenin pozitif veya negatif yükü veya nesneyi oluşturan parçacıklar.
4. Elektrik potansiyeli nedir?
Cevap: Bir pozitif yük biriminin belirli bir noktadaki enerjiye o noktanın potansiyeli denir.
5. Temel ünite ve ortak voltaj ünitesi nedir?
Cevap: Devredeki iki nokta arasındaki potansiyel farka gerilim denir. Temel ünitesi voltlardır. Volt, sembol v, yaygın olarak kullanılan birimler kilovolt (kv), milivolt (mv) olarak kısaltılmıştır.
6. Elektrik akımı nedir?
Cevap: Elektrik alan kuvvetinin etkisi altında elektrik yükünün yönlü hareketine elektrik akımı denir.
7. Direnç nedir? Temel birimleri ve ortak birimleri nelerdir?
Cevap: Kondüktörde akım aktığında belli bir dirence maruz kalır. Bu direnene iletkenin direnci denir. Temel birimi ohm olarak kısaltılmış ve sembol Ω olarak ifade edilir. Yaygın olarak kullanılan birimler kiloohms (kΩ) ve megaohms (mΩ)
8. İletken izolatörleri ve yarı iletkenler nelerdir?
Cevap: Elektriği kolayca ileten nesnelere iletken denir. Normal koşullarda akımı zor iletebilen nesnelere yalıtkan denir. İletkenliği iletken ve yalıtkan arasında olan bir nesneye yarı iletken denir.
9. Kondansatör nedir? Temel birimi ve ortak birimi nelerdir?
Cevap: Bir kondansatörün belirli bir voltajda yük depolama kapasitesine kapasitans denir. Temel birimi farad, sembolü F ve yaygın olarak kullanılan semboller mikro-farad (MF) ve pico-farad (PF), 1F = 106MF = 1012MMf (PF).
10. Kondansatör nedir?
Cevap: Yük ve elektrik enerjisi (potansiyel enerji) depolayan bir kabın devre bileşeni.
11. endükdans nedir, temel ünitesi ve ortak ünitesi nelerdir?
Cevap: Belirli miktarda değişen akımın geçmesi koşulu altında, bobinin kendi kendine indüksiyon potansiyeli üretme yeteneğine bobinin indüksiyonu denir. İndüksiyon olarak adlandırılır. Ortak birimi mililitreler, sembolü H ve ortak birimi milihenry (MH). 1H=103MH
12. endüksiyon fonksiyonu nedir?
Cevap: İndüktans DC devresinde herhangi bir rol oynamaz, ani yük ve AC devresinde akım değişimine karşı koymada rol oynar.
13. Kapasitif reasyans nedir? Endüktif reasyans nedir? Reaseptik nedir? Empedans nedir? Temel üniteleri nedir?
Cevap: Kondansatörün devredeki alternatif akım üzerindeki tıkayıcı etkisine kapasitif reasyans denir.
İndüktans'ın devredeki alternatif akım üzerindeki engelleyici etkisine endüktif reaktans denir.
Kapasitans ve indüksiyonun bir devredeki alternatif akım üzerindeki engelleyici etkisine topluca reasepsiyon denir.
Direnç, kapasitans ve endütans devredeki alternatif akımı engeller.
Temel üniteleri ohm (Ω).
14. Devre nedir?
Cevap: Elektrik tesisatında akım yolu. Devre genellikle dört bölümden oluşur: güç kaynağı, anahtar, yük ve doğrudan tel.
15. DC devreleri ve AC devreleri nedir?
Cevap: DC güç kaynağı içeren bir devreye DC devresi denir.
AC güç kaynağı içeren bir devreye AC devresi denir.
16. Devre şeması nedir?
Yanıt: Çeşitli bileşenlerden, cihazlardan ve cihazlardan oluşan geçerli yolu gösteren diyagram. Veya dili kullanın ve
17. Elektrik santrali nedir?
Cevap: Doğada bulunan çeşitli birincil enerji kaynaklarını elektrik enerjisine (ikincil enerji) dönüştüren bir fabrikadır.
18. Enerji santrali türleri nelerdir?
Cevap: Termik santraller; hidroelektrik santralleri; termik santraller; nükleer santraller; rüzgar santralleri; güneş enerjisi santralleri vb.
19. Güç sisteminin bileşimi nedir?
Cevap: Jeneratörler, transformatörler, elektrik hatları ve elektrikli ekipmanlardan oluşur.

